Pares: 3 - Estem preparats?

   Estem preparats?


La Mafalda es dirigeix al seu germà, mig plorós per alguna negativa dels seus pares, i referint-se a ells li diu: “Però Guille, pensa que aquesta bona gent abans d’educar-nos a nosaltres, no havia educat mai a ningú. Venim a ser els seus fillets d’Índies. Que li farem?”


         És cert, els pares estrenem la nostra professió com a pares, amb els nostres fills.

        En una altra ocasió la simpàtica Mafalda, davant la clàssica argumentació d’una ordre: “perquè soc la teva mare”, respon cridant: “si és qüestió de títols, jo soc la teva filla, i ens varem graduar el mateix dia, o no?”
    
    
        La veritat és que per fer de pares no hem necessitat graduar-nos en res. És de les poques professions que es comença a exercir sense que ens demanin cap títol, ni cap experiència.


 És per això que els pares, davant la important missió educadora que tenim encomanada, podem tenir la sensació d’estar poc preparats o de no saber-ne prou.
Doncs, no! Traiem-nos aquesta obsessió. Estiguem convençuts de que estem preparats i que tenim l’experiència suficient i necessària.
Ho estem més que cap psicòleg, pedagog, mestre, pediatra... perquè els estimem més, i tenim amb els nostres fills més experiència que ningú perquè els hem donat la vida i hem estat sempre al seu costat.

L’única cosa que hem de fer, és fer bé de pares. Estimant-los molt, perquè aquesta és l’eina educativa més important. Estimant-los de veritat. Pel que són: els nostres fills; no, pel que valen. Estant al seu costat, dedicant-los temps per conèixer-los, per detectar que els passa i exercint l’autoritat amb esperit de servei.
        
          Estimar i temps. Em sembla que aquestes són les veritables fonts de la saviesa per exercir com a pares. I aquesta estimació, ens farà, també, dedicar temps a llegir i formar-nos per poder estimar-los més i aprofitar millor el temps que els dediquem. I quan calgui demanarem ajuda als qui ens poden ajudar.
        

                               Si, estiguem segurs: estem preparats!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Educar: 1- Arrels i ales

Conte de Nadal: Sortir-se'n del guió.

Objectius: 7 - El valor de l'amistat en els fills